11 de febr. 2011

Blood in the Mobile: el documental



Fitxa tècnica
Director: Frank Piasecki Poulsen
Productor: Ole Tornbjerg
Producció: Koncern TV&Film en coproducció amb Chili Film i Gebrueder Beetz Filmproduktion. Durada: 82 minuts. Any de realització: 2010

La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines situades a l'est de la RDC. El món occidental està comprant els anomenats minerals del conflicte i per aquest motiu finança una guerra civil que, segons les organitzacions de Drets Humans, és la més sagnants des de la segona Guerra Mundial.

Durant els últims 15 anys, el conflicte ha costat la vida de més de 5 milions de persones i 300.000 dones han estat violades. La guerra continuarà mentre grups armats puguin finançar la seva particular guerra venent minerals.  Si pregunteu a les companyies telefòniques d'on treuen els minerals els seus proveïdors, cap d'aquestes companyies pot garantir que no estan comprant minerals del conflicte de la RDC.

El documental Blood in the Mobile mostra la connexió entre els nostres telèfons i la guerra civil al Congo. El director Frank Poulsen viatja a la RDC per veure la industria minera il·legal amb els seus propis ulls. Té accés a la mina d'estany més gran de la RDC, controlada per diferent grups armats, i on infants treballen durant dies en estrets túnels a les mines per extreure els minerals que acaben en els nostres telèfons mòbils.

Després de la seva visita a la mina, Frank Poulsen intenta parlar amb Nokia, la companyia telefònica més gran a nivell mundial. Frank Poulsen vol que la companyia garanteixi que no estan comprant minerals del conflicte i, en conseqüència, finançant la guerra a la RDC. Nokia no li pot donar aquesta garantia. "Blood in the Mobile és un documental sobre la nostra responsabilitat en el conflicte del Congo i sobre la responsabilitat social corporativa".


+ El tràiler del documental:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada