10 de febr. 2011

Desenvolupament i construcció de pau


El desenvolupament i la construcció de pau s'integren com a dimensions vinculades amb l'objectiu social i solidari de La BRETXA.

Aquesta dimensió es desenvolupa a través de dos eixos principalment: les produccions (conjuntes amb altres entitats solidàries) de projectes documentals com a eina per a la sensibilització i la transformació social; i la capacitació de persones, grups o entitats amb potencial multiplicador, que poden utilitzar els coneixements adquirits sobre el gènere documental al llarg del seu treball en favor de la pau, accedint així a un instrument adaptat a les seves necessitats i accions d'informació, reconciliació, testimoniatge i denúncia.

El gènere documental és cada vegada més utilitzat per institucions i entitats de cooperació al desenvolupament i de promoció de la pau i els drets humans, a causa de la seva capacitat per arribar a un gran nombre de persones. Pot parlar de realitats moltes vegades fora de l'agenda informativa hegemònica. Pot transmetre missatges complexos d'una manera pedagògica.

No obstant, la majoria d'organitzacions de cooperació al desenvolupament i construcció de la pau no compten amb experiència en realització i producció de cinema documental ni amb persones formades en comunicació àudio visual. Per això, La BRETXA, posa a la disposició d'aquestes organitzacions vies de comunicació i col·laboració amb professionals del mitjà cinematogràfic i de les televisions. D'aquesta manera contribueix a les produccions de qualitat i facilita la distribució.

És per això que La BRETXA ha produït documentals que se centren en la defensa dels drets humans, que es desenvolupen en situacions post bèl·liques, que giren entorn del codesenvolupament, a les migracions, a l'explotació econòmica i a la vulneració dels drets laborals, així com també ha organitzat les dues edicions de la mostra de cinema documental i solidari de Santa Coloma de Gramenet, SOLIDOC.

La BRETXA forma part activa de l'associació d'entitats de la Casa de la Solidaritat i la Pau de Santa Coloma de Gramenet, que organitza freqüentment campanyes de sensibilització i que té entre les seves finalitats promoure els valors de la justícia i la solidaritat, la defensa dels drets humans i la cultura de la pau, la defensa del dret internacional humanitari, així com potenciar les actuacions en el camp del cooperació al desenvolupament als països econòmicament empobrits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada