13 de des. 2011

GADHOP enforteix les seves capacitats de comunicació

Els dies 3 i 4 de novembre es va celebrar a Butembo (Província de Nord Kivu, a l'est de la República Democràtica del Congo) una trobada dels membres de la xarxa GADHOP, que és contrapart de La Bretxa en aquell país africà. GADHOP (Groupe d'Associations de Défense des Droits de l'Homme et de la Paix) està format per 15 ONG del Nord Kivu que treballen en la promoció dels Drets Humans i la Pau a la RDC. La xarxa centra les seves accions en els Territoris de Beni i Lubero (dos dels quatre Territoris en els que es divideix el Nord Kivu) i la seva seu a la ciutat de Butembo.

La trobada tenia un doble objectiu per a GADHOP: 1/per una banda, realitzar un taller per aprendre de les experiències comunicatives d'altres organitzacions -tant congoleses com internacionals- basades en el Nord Kivu, per tal d'orientar correctament el disseny del Pla Estratègic de Comunicació de la xarxa; 2/donar a conèixer a les ONG membres de la xarxa els nous documents estratègics en el camp de la comunicació (Política de Comunicació i Pla Estratègic de Comunicació 2012-2014), revisar-ne el seu contingut, i aprovar-los oficialment. El consultor extern contractat per La Bretxa, Marcel Masferrer, va ser l'encarregat de dinamitzar les dues sessions.

Van assistir a la trobada prop de 30 persones, provinents de diferents entorns:
  • GADHOP: representants de les 15 associacions membres i membres del Secretariat Permanent
  • Societat civil dels Territoris de Beni i Lubero: representants dels 25 Nuclis de la societat civil amb qui GADHOP treballa, i de les Coordinacions territorials de Beni i Lubero
  • Representants dels Departaments de comunicació d'universitats basades al Nord Kivu


Els assistents al taller, reunits

Quatre organitzacions havien estat convidades al taller d'intercanvi d'experiències de comunicació: